Metodické materiály obecně ke školnímu stravování:
- Metodická pomoc k zajištění kvalitního školního stravování.pdf (2,36 MB) (MSMT-30485/2015-4)
Objektivizace ukazatelů spotřebního koše:
- Metodický návod Ministerstva zdravotnictví ČR k hodnocení ukazatelů školního stravování pomocí spotřebního koše.pdf (6,47 MB)
- Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR ke Spotřebnímu koši.pdf (638,57 KB) (Doporučení pro sestavování jídelních lístků ve školních jídelnách.)
- Doporučení MZd k naplňování Spotřebního koše podle přílohy č. 1 bodu 2 vyhlášky č. 107/2005 Sb., o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů, ve věci plnění komodity volný tuk a volný cukr a Dopis MZd
Dietní školní stravování:
- Receptury pro dietní školní stravování – garance Státního zdravotního ústavu
-
Nejčastější dotazy z oblasti dietního školního stravování (17,96 KB)